Kaivosasema Kasei I

In-game (peli) päivämäärä: Torstai 12.10.2175.

Kasei 1 badge
Kaivosasema Kasei 1 badge.

Kaivosasema on ensimmäinen Uchuu Saikutsun omistama Marsissa. Se on rakennettu melko nopeaan tahtiin, sillä Marsin kallioperästä löytyi hyvä esiintymä harvinaisia maametalleja, joita haluttiin päästä hyödyntämään. Kasei 1:n pääasiallinen energiatuotanto on hoidettu mikrofuusiovoimalalla, jossa käyttöaineena toimii helium-3. Firmalla on helium-3-kaivoksia kuussa, joten fuusiovoimalan käyttö on puoli-ilmaista, lähinnä sen kustannukset koostuvat heliumin kuljetus- ja voimalan ylläpitokustannuksista. Vara- ja lisävoimanlähteinä toimivat aurinkopaneelit, mutta niitä joutuvat teknikot huoltamaan enemmän Marsin alituisten pölymyrskyjen vuoksi. Asema lämpiää sähköllä, jota voimaloista saadaan.

Kaivosasema on varustettu säteilysuojilla, jotka voidaan laittaa paikoilleen mahdollisten aurinkomyrskyjen (aurinkotuulen huippujen) aikana tai silloin, kun auringon UV-säteily on voimakasta. Viimeinen keino suojautua voimakkailta aurinkomyrskyiltä olisi paeta kaivostunneleihin, mutta niiden järjestelmät eivät kestä pitkäaikaista oleskelua. Asemalla on myös eristetty turva- ja evakuointihuone mahdollisen onnettomuuden sattuessa. Aseman läheisyydessä on kolem eri louhosta josta kaivetaan arvokaita maametalleja.

Mars-asemalla tuotetaan hyvin paljon omaa ravintoa siellä oleskeleville: paikalla on leväfarmi ja kasvipuutarha, sekä erilaisia syötäviä hyönteisiä sekä leväfarmissa joitakin kaloja. Kasvit kierrättävät osan hiilidioksidista, mutta asema ei ole sen suhteen täysin omavarainen: osa hiilidioksidista kierrätetään mekaanisesti. Suurin osa syntyvistä jätteistä kompostoidaan ja kierrätetään kasvien kautta ravinnoksi.

Kaivosasemalla on yliopiston tutkijoita töissä ja asemalle on rakennettu laboratoriot erilaisia tutkimustöitä varten, mutta laboratorion tutkijat eivät ole suoraan firman palkkalistoilla, vaan he vastaavat työstään yliopistolle. Firmalla on kuitenkin “etuosto-oikeus” ja etu patentteihin ja asemalla syntyviin tieteellisiin keksintöihin ja firma ja yliopisto tekevät yhteistyötä.